Samenwerkend met Quint Therapy en Quint Family.

Jadesteen Massage

 

De massage:


 

Een heerlijke belevenis.

Ook deze behandeling is een mix van allerlei technieken en inzichten. De stenen komen uit China. De basis van de massage ligt in kennis/weten en handelen ten opzichte van balans/energie in de chinese/japanse/ayurvedische/hawaiiaanse filosofie. 
Waar de hotstone behandeling met de bekende lavastenen vooral zacht en ontspannend is, is de jadesteenmassage dieper, intenser, bijzonder ontgiftend op alle niveau's en naar wens sportmassage/medisch gericht. Om de stenen goed te laten glijden en de ontgiftende kruiden te laten intrekken in de huid gebruiken we voldoende olie en verschillende soorten olie, naar gelang wat nodig is op dat moment. Het aanbrengen van de olie is al een feest op zich.
We vinden aan de hand van metingen, voelen en kijken die zaken waar op dat moment aandacht naar uit mag gaan om de beste mogelijkheden te creeeren voor harmonie, rust en blijheid. De massage is zacht aktief, diep knedend op een rustige wijze en precies werkend op het bindweefsel en triggerpoints. De massage is geschikt en weldadig bij zwangerschapsmassage en massages na de bevalling.

 

De betekenis en werking van Jade en de techniek"Guasha"

 

Bijzondere werking van Jade:

Vanuit veel oude culturen in het Oosten is jade een steensoort waar een bijzondere werking aan wordt toegekend. Veel symbolische beelden werden ervan gemaakt. Jade draagt de essentie/frequentie van barmhartigheid, wijsbegeerte, rechtvaardigheid, onbaatzuchtigheid, sereniteit, zuiverheid en moed.

De groene jade helpt mensen die niet in evenwicht zijn door de harmonie die het uitstraalt. Het wordt geassocieerd met de hartchakra. Een jade steen behoedt tegen letsel, bevordert zelfredzaamheid en zorgt voor innerlijke rust. Op emotioneel gebied kan jade helpen om negatieve gevoelens los te laten en het leven minder ingewikkeld te laten lijken. Het wordt gezien als een “droomsteen”, die als op het voorhoofd gelegd, zorgt voor dromen vol met inzichten.

Fysiek is jade een steen die vooral op nieren en blaas werkt, zodat de uitscheiding van afvalstoffen bevorderd wordt. Een reinigende steen dus, die stimuleert dat gifstoffen makkelijker het lichaam kunnen verlaten. Naast de werking op nieren en blaas, werkt de jade ook op het herstellen van celvorming, skeletopbouw en heelt het ook hechtingen. Een jade steen bestaat uit magnesium en calcium.

 

Daarnaast zijn deze stenen extra gezuiverd en opgeladen. Mensen die bekend zijn met yoga of shiatsu of heldervoelend zijn ervaren de bijzondere werking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guasha

Guasha is een unieke Chinese therapie die al enkele duizenden jaren oud is. Het woord “Gua” betekent schrapen. “Sha” betekent zandkorrels of de rode vlekjes (afvalstoffen) die naar boven komen tijdens het schrapen. Letterlijk vertaald dus het schrapen van ziekte (afvalstoffen) uit het lichaam.


Het schrapen over het lichaam gebeurt met een speciale jade steen.

De conditie van de organen wordt zichtbaar door het schrapen over de huid. Eerst wordt er olie op de huid aangebracht, waarna er met de jade steen geschraapt kan worden.

Na de guasha behandeling kunnen er verkleuringen in de huid zichtbaar worden. Dit geeft het corresponderende gebied aan waar blokkades zaten. De kleuren variëren van rood tot blauw/paars. De kleur geeft aan hoe chronisch het probleem is. De verkleuringen verdwijnen volledig binnen enkele dagen. Door vaker te behandelen met guasha zijn er steeds minder blokkades (afvalstoffen die zich opgehoopt hebben) en krijg je dus ook steeds minder rode vlekken. Het zelfregulerend vermogen van het lichaam gaat weer beter werken.

Guasha reinigt en ontgift, stimuleert het immuunsysteem, heft blokkades op, stimuleert de bloedsomloop, pijnbestrijding en geeft ontspanning en tegelijk ook energie (blokkades verdwijnen dus betere doorstroming).

Een guasha behandeling helpt bij o.a. de volgende klachten: bewegingsproblemen, stijfheid/spierpijn, reuma, jicht, rsi, verkoudheid, allergieën, pms, ontstekingen, spijsverteringsstoornissen, stress en nog vele andere klachten en ziektes.

informatie overgenomen van: http://www.shiva-ganesh.com/behandelwijzen/guasha.aspx